UVI

Kako izbrati pravo tipkovnico?

avgust 2024

Izbira prave tipkovnice je pomembna, saj je ta neposredno povezana z vašo produktivnostjo in udobjem pri delu z računalnikom. Tukaj je nekaj nasvetov za izbiro prave tipkovnice:

  1. Vrsta tipkovnice:
    • Standardna tipkovnica: Primerna za vsakodnevno uporabo, pisanje in brskanje po spletu.
    • Gaming tipkovnica: Če igrate igre, izberite tipkovnico z odzivnimi tipkami, RGB osvetlitvijo in dodatnimi funkcijami.
    • Ergonomska tipkovnica: Za dolgotrajno delo priporočamo ergonomsko oblikovane tipkovnice, ki zmanjšujejo napetost na zapestjih.

 

Iz naše ponudbe predlagamo gaming tipkovnico z RGB (UVI Gear gaming tipkovnica Pride mehanska V2 (ram2.si) + darilo ob nakupu podloga za dodatno udobje). Poleg tega RGB tipkovnice omogočajo izbiranje barve osvetlitve tipk s celotnega spektra in s tem olajšajo tipkanje v temi in mraku.

Nakup lahko odlično kombinirate tudi z nakupom barvno ujemajoče RGB UVI miške, podloge UVI ter si s tem pričarate pravo igričarsko izkušnjo.

 

2. Na podlagi česa izbrati idealno tipkovnico?

                   1. Igranje računalniških iger in tipkanje:

    • Mehanska tipkovnica: Idealna za igralce iger in pisce. Mehanska stikala so vzdržljiva in imajo dolgo življenjsko dobo. Igralne tipkovnice običajno vključujejo antighosting funkcijo, ki je koristna za hitro tipkanje.
    • Osvetljena tipkovnica: Omogoča udobno tipkanje tudi v temi.

      2. Pisarniško delo in študij:

    • Brezžična tipkovnica: Prihrani prostor na mizi in jo lahko povežeš tudi s tabličnim računalnikom prek Bluetootha.
    • Mini tipkovnica: Mini tipkovnice so priljubljene med študenti in tistimi, ki veliko potujejo. Te majhne tipkovnice lahko povežeš s tabličnim računalnikom in na cenovno ugoden način digitalno zapisuješ predavanja, tudi če nimaš prenosnega računalnika (naš predlog za nakup: Uvi Gear tipkovnica Greed mini)

      3. Ustvarjalno delo in programiranje:
    • Ergonomska tipkovnica: Zasnovana za udobje pri dolgotrajnem delu. Pogosto imajo blazinico za zapestje, ki zmanjšuje obremenitev rok.